Jdi na obsah Jdi na menu
 

 



Otevírání luk Číhošť 2012

I.              OTEVÍRÁNÍ LUK S KOŇMI   

              ČÍHOŠŤ 5.5.2012

 

Je sobota 5.května 2012, 6:00 hodin. Probudili jsme se do krásného prosluněného rána všude je cítit vůně kvetoucích stromů. Výborně snad nám vydrží počasí celý den. Doufám, že i v Číhošti je stejně krásně jako u nás ve Věži.
V 8:00 hodin jsme dorazili do Číhošti, ale takřka  kde nic, tu nic J. Vedle silnice byl jen kus posečené louky, na ní kulatý balík a u louky stál fousatý Václav. Tak jsme se pustili do práce - já, můj muž Honza, naše dvě děti Verča s Honzíkem a Václavem. Trasu a překážky pro jízdu zručnosti se nám podařilo udělat ani ne do hodinky. Jitka s Dadžim mezitím stihla udělat trasu na orientační jízdu. Děti upletli startovací a cílovou čáru z pampelišek.
První jezdci začali přijíždět kolem 9:30hodin. Byli jsme hrozně překvapeni, že dojelo 20 koní neuvěřitelné. Prezentace proběhla a mohlo se začít závodit. Zde musím napsat, že papírování měla na starost Monča. Přestože všechno psala opravdu doslova na koleně, tak vše měla v naprostém pořádku. Závod začal… jenže selhala nám technika nešel mikrofon. Protože Tomáš náš moderátor je profík každým coulem, tak to nebyl žádný problém. Všechno zlý je na něco dobrý.  V podstatě si Tomáš ověřil své kvality a určitě zjistil, že je prostě nejlepšíJ. Ale protože Jitka zatahala za ty správné nitky, tak zhruba v první třetině závodů byl náhradní mikrofon Tomášovi plně k dispozici. Tady je vidět, jak důležité je mít vedle sebe  lidi, na které se můžete spolehnout v každé situaci. Takových  lidí je málo, ale když se jich sejde pár na tom stejném místě, tak je to symfonie. A my jsme to štěstí prostě měli!
Pro příští rok vychytáme masařky a zůstanou nám mušky jenom zlaté .
                                                                                                    Alena Kučerová

A zde nějaké fotky