Jdi na obsah Jdi na menu
 

 



2017 O Domašovskou růži

Překážková dráha, kde si můžete vyzkoušet jak jste na tom ve svém vztahu ke svému koni a Vašeho koně k Vám

Možnost půjčení našich koní

Diváci vítání

 

 

Kromě jiných účastníků si letos s námi přišel zahrát i slepý chlapec Vašík, jeho zážitky z jeho pera:

Velikonoční soutěž o Domašovskou růži

Už víc než rok chodím do Domašova za Jitkou Bednářovou k jejím koním na rehabilitační vyjížďky a občas spolu děláme i obraty a jiné prvky ovladatelnosti. Jitka mě proto pozvala, že bych si mohl vyzkoušet něco, co jsme spolu netrénovali. Každoročně během velikonoc pořádá soutěž o Domašovskou růži, o které mi při našich vyjížďkách vyprávěla, prý to není složité, tak jsem se nechal zlákat. Na sobotní dopoledne nemám žádný program, tak proč to nezkusit.

A o co se jedná? Plníte různé úkoly. Chodec s koněm prochází různé překážky na příklad musí projít mezi kužely a pak zacouvat, postavit koně všema nohama na pneumatiku, dokoulet jen pomocí nohou koně míč po dráze, úkolů je během závodu celá řada. Nejprve procházíme překážky jen tak pomalu, abych zjistil, co kde stojí, nic neshodil a Jitka fotí všechny účastníky, doprovod a zvířata, zároveň mi říká, kde mám jít vpravo, vlevo, dopředu, kde couvnout, abych prošel, snaží se mě navádět jen hlasem.

No a ostatní účastníci dělají totéž, co já, mají příležitost zmapovat terén, kterým po poledni pojedou na přesnost a čas.

Krásně si tak procvičím orientaci v prostoru, obraty s koněm ve známém prostředí na neznámých překážkách.

Příští rok se těším opět na podobné klání.

 

170415-ruze.jpg